Hubovec
Toto jedlo prevonia pri pečení celý byt, hubovec je skvelý ako hlavné jedlo - len so zeleninovým šalátom, alebo studený. Čím viac druhov húb v ňom je, tým je lepší. Chrumkavá kôrka, mňam....
Ingrediencie: 4 staršie rožky, mlieko, 4 vajcia, cca 2 lyžice masla, petržlenová vňať, soľ, ml. čierne korenie, vegeta, majorán, asi 4 strúčiky cesnaku, pakrájaná a podusená zmes húb v množstve 1:1 k rožkom.
Popis prípravy: Postup je ako pri výrobe plnky do kuraťa. Žĺtky s maslom zmiešať, pridať rožky nakr. na plátky, ktoré sa nasiakli mliekom, Okoreniť, osoliť, vmiešať huby,cesnak, vňaťku a nakoniec z bielkov sneh. Ak máte zvyšky šunky, pridajte. Masu vylejeme do misy vymastenej maslom a pečieme cca pol hoďky. Stačí, huby sme podusili a rožky sú upečené.
zelánka
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.