Ingrediencie: 1kg pevných húb, 0.6kg papriky (najlepšie kápiová,vyzerá to pekne farebne), 0.5kg cibule, 1.5dcl oleja, 0.3dcl kečupu / ja dávam menej,potláča sa chuť húb / 1lyžička soli, 1lyžička ml.korenia, 3 lyžičky vegety, feferónky a cesnak podľa chuti
Popis prípravy: Cibuľu podusíme na oleji,pridáme pokrájanú papriku, oblanšírované huby a spolu podusíme.Vychladnuté rozmixujeme / jemne, aby ostali kúsky húb, originál recept hovorí -pomlieť na mlynčeku /a dochutíme. Sterilizujeme minimálne 30 min.
dedičstvo
Diskusia k receptu
Posielam všetkým, ktorým pomazánka v Kanianke chutila..konečne
Reagovať na správu
Urobil som ju z masliakov. Môžem odporučiť na hriankach je bezkonkurenčná.
Ďakujem za recept.
Reagovať na správu
Ahojte, ja som koštoval pomazánku ktoru mi podarovala Ľubica. Je fakt veľmi dobrá. Odporúčam !!!! A tebe susedka moja ĎAKUJEM za podarúnok
Reagovať na správu
je to super , mnam
Reagovať na správu
Ako dlho sa to dá skladovať a v akých podmienkach? Vďaka
Reagovať na správu
.. našla som ešte zašitý pohárik z minulého roku ... tiež padol za vlasť a prežili sme to!
Reagovať na správu
Mám teraz zamrazené hríby a suchohríby, predtým oblanšírované na masle. myslím, že aj z týchto húb by sa kľudne dala tá pomazánka aj v zime robiť, bez potreby konzervovania.
Reagovať na správu
ja som tam ten kečup vôbec nedal, nechýba ta ale pridala som pár strúčkov cesnaku a je úplne super, ďakujem za inšpiráciu
Reagovať na správu
Eeee, kečup je v nej veľmi vhodný, hlavne keď dávaš pomazánku na hrianky. Skúšal som bez aj s, ale s kečupom aspoň mne chutí oveľa lepšie. Ale ako sa hovorí, koľko ľudí, toľko chutí...
Reagovať na správu
Ja uz dlhe roky robim nieco podobne, "Pikantny hubovy salat", nemixujem to, ale zmes sterilizujem, idem jeden pohar vybrat, rozmixujem a sup na hrianku.
Som zvedavy.
Reagovať na správu
mas pravdu, ja robim tiez takyto a nema chybu!!! ...v podstate, moze byt nieco zle z hub???
Reagovať na správu
Výborný recept,práve teraz robím pomazánku z mladučkých hríbov
Ďakujem Ľubka.
Reagovať na správu
ja som si dovolil zaexperimentovať na recepte a dal som aj zopár paradajok na miesto pár kvapiek oleja (dusilo sa to rýchlejšie aj šťavy bolo viac) a pridal som kari korenie štipku (kvôli manželke lebo má rada) ale hlavne som miesto hríbov použil chuťovo neutrálnejšie kuriatka a posypal štipkou minuloročných drvených hríbov (prach) čiže efekt a chuť v podstate rovnaká odporúčam v podstate použiť akúkoľvek hubu podľa chuti ďakujem autorovi
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.