Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Bedľa »

Hrianky s bedľou a syrom


Ingrediencie: 20 klobúkov bedlí, 2.5 dl oleja, 150 g masla, 150 g syru Niva, 1 sendvič, rasca, mleté čierne korenie, soľ

Popis prípravy: Zo sendviča nakrájame 20 chlebíčkov a opečieme ich v elektrickom opekači. Na panvici rozpálime časť oleja a z oboch strán postupne do ružova opečieme posolené, pokorenené a rascou posypané klobúky bedlí.

Maslo vymiešame so syrom na jemnú nátierku (podľa potreby pridáme trocha mlieka). Opečené hrianky natrieme nátierkou a poukladáme na ne opečené klobúky bedlí.

Podávame teplé k čaju alebo vínu.

Jan Vrbka - Bohuslav Ježek
Malá kuchárka pre hubárov

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

portret

Brigita 18.8.2006 00:00

Bedle a nielem tie pečiem na plechu v rúre; plech namastím šmalcom nie málo, aby nezhoreli a nie veľa, aby plávami a napili sa masťou - len tak akurát... husto, tesne nakladiem bedle polámané na menšie kusy, posolím, pokmínujem, popaprikujem a upečiem. Niektoré sú ako veľké škvarky. Najvhodnejšie sú mladšie plodnice (veľké obaľujem a pečiem ako rezne). A s hriankami je to výborné jedlo na každú príležitosť. Mňaam

Reagovať na správu

portret

vemka 23.8.2006 00:00

Ja bedle pečiem tiež na plechu v rúre.Dám si do pohárika asi pol deci oleja do neho dám sojovú omáčku,vegetu,trochu soli.Bedle poukladám na plech/potriem trochou oleja/a perkadlom natriem každú bedľu,ale rebierkami hore.Dám piecť.Jeme s chlebíkom a rajčinovým šalátom.Nie je to mastné.Tak pečiem aj muchotrávku ružovkastú.

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 30.3.2007 18:11

juuu...... tiez si myslim ze bedle bez obalu su lepsie na pomastenom plechu ako priamo v oleji.. super zradielko uz sa tesim ked zasa budu rast

Reagovať na správu

portret

mazurak 6.7.2016 20:16

Skusim to tochto roku upiect na plechu podla vasich rad viem Kde je raj bedli staci sa pozriet na moje toto å to bolo rok 2015 v decembri

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.