hubársky úlovok
Diskusia k fotografii
Videl by som to na rýdzik pravý. Dá sa z neho spraviť veľa vecí, naložiť na sladkokyslo alebo do omáčky... Jeho využitie je dosť flexibilné. 😉
Reagovať na správu
Vyzerá na Rýdzik pravý (Lactarius deliciosus - najmä ak má oranžové mlieko miernej chuti / nech aj ďalší potvrdia). Rýdzik kravský má biele mlieko a vyzerá inak... zbytok napíšem do správy
Reagovať na správu
Rýdziky, ktoré púšťajú oranžové mlieko sú jedlé. To je najspoľahlivejšia rada. Toto je buď rýdzik pravý, alebo jedľový. Oba sú dobré.
Reagovať na správu
Na Záhorí rýdziky jedľové nerastú. Toto je rýdzik pravý, ktorý rastie v borovicových lesoch.
Reagovať na správu
Rýdzik pravý. Ja ich aj suším, ak ich nestihnem ináč spracovať, nikdy s tým problém nebol. Sú všestranne použiteľné.
Reagovať na správu
Rýdzik pravý a velmi chutný len tak osolený osmahnutý na platni.Ja ich zavaram do sladkokysleho nalevu,ale aj suším v sušičke...Sú fantastické 🙏😉👍
Reagovať na správu
Ja mám tiež dobré skúsenosti so sušením.
Potom ich manželka namočí do vody a spolu
s vodou pridá do držkovej polievky zo sáčku /kupovanej/.
Je to jedinečné jedlo pre gurmánov-fajnšmekrov.
Reagovať na správu
Ahoj všetkým. Nemám čas každému odpísať a odpovedať oosobitne tak aspoň takto ďakujem všetkým za odpovede a cenné rady.
Lebo ako som už spomínal veľa fotiek rýdzykov je podobných čo sa jedlých druhiov týka a potom aj rýdzyk kravský má podobné fotky na stránke.
Tieto rástli v hojnom množstve na záhorí za len zopár kilometrov za malackami.
Ešte raz ďakujem.
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Dušan Miček
Čas a miesto:
05. 10. 2022, Malacky
Popis:
Ahoj všetkým.
Poprosím o radu.
Viem že je to rydzik ale neviem presne o aký druh ide lebo tých jedlých a podobne vyzerajúcich je tam hojne a potom je tam aj rydzik kravský ktorý je nejedlý a vyzerá podobne.
Mám dve otázky.
Prvá jedna sa o jedlý variant rydziku a ak áno ako ho najlepšie rozoznám od podobných nejedlých druhov ktoré na fotkách vyzerajú takmer uplne rovnako???
A druhá moja otázka ako najlepšie spracovať rydziky. Niekde som čítal ze sa nedajú sušiť čiže nejaký typ ak by som nejaké zobral čo sa odporúča ako jedlo alebo spracovanie rýdzyku.
Ďakujem pekne všetkým.
Identifikácia:
Exsikát neexistuje
Huba nemusí byť spoľahlivo identifikovaná. Pomôžte s jej identifikáciou a napíšte do diskusie k obrázku svoj názor.
Ďalšie informácie:
ID: 837561; Zverejnené: 05. 10. 2022, Model:M2101K9G; Clona:f/1.8; Čas:1/100s; Blesk:Nie; Ohnisková vzdialenosť:4695/1000mm
Zaradené:
Ďalšie fotografie