Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Jurko krásny a ako ladí s tým lístím. Super ?
Reagovať na správu
Marti uz nam to z hribovymi pomaly konci...ale nevadi, aspon sa mame na co tesit
Reagovať na správu
Hríbovité na Záhorí už asi skončili. Našli niekoľko už nefotiteľných, vysušených suchohríbov hnedých.
Reagovať na správu
Marta, nezúfaj, mám ciťák, že na Záhorí to ešte len vypukne. Zatiaľ mi priebeh tejto sezóny na Záhorí ako cez kopirák pripomína rok 2006, keď začali rásť suchohríby až v decembri po novembrových dažďoch a ešte 22. a 26. decembra sme nazbierali plné košíky.
Reagovať na správu
Dokelu bodaj by si mal Mato pravdu. Ja som kvoli zahoriu kupoval dialnicnu znamku a bol som tam len raz . Snad ju este vyuzijem...
Reagovať na správu
Neboj Juraj, v machoch pod starými borovicami nebolo tento rok ešte ništ a minulý rok len na niektorých miestach, tiež slabý rok. Takže už "iba" dve podmienky je treba. Aby popršalo a neprišiel mráz so snehom zo severu.
Reagovať na správu
Maťko, nezúfam. V minulosti boli roky, keď sme suchohríby na Záhorí nachádzali v decembri na Luciu, ba i pred Vianocami.
Reagovať na správu
Uz jar bola super skoro bohata, zeby aj jesen bola taka? Ci skor zima? . Uvidime. Ked nic tak plamienky a hlivy a bezky a lyze
Reagovať na správu
Záhorie je špecifické, to si žije vlastným životom, tam rastú hlavne na jeseň.
Reagovať na správu
Krasne, my sme ich na prechadzke za hlivami nevideli vobec.
Reagovať na správu
Ivko, moja terajsia taktika spociva v tom ze vzdy idem na lokalitu kde som dlhsie nebol(co je cca.2 tyzdne) a potom je sanca ze aspon 1 sa podari. Vzdy to nezafunguje hlavne kvoli kolegom hubarom , ale sanca tam je vacsia. Ina hribovite sa stracaju z ocu
Reagovať na správu
Znie to dobre, dufam ze prinasa spokojnost Keby som ju aktualne aplikoval ja tak sa na viac ako 1-2 miesta vobec nedostanem. Navyse som aktualne hlivu kopcovu povysil na prioritnu zabavku ked ideme von
Reagovať na správu
, su to tie hlivy krasne hubky, ale nemam odberatela a sam som si k nim este vstah nevytvoril. Mozno ale k tomu raz dospejem
Reagovať na správu
To chce dobry recept, fajn je perkelt aj paprikas a da sa spravit aj s inymi koreniami ako s paprikou, moja mama napr robieva aj s nejakymi indickymi a je to fakt super. Ja mam tiez rad ked sa naspikuje kura cesnakom, da do jenskeho skla (take to varne s pokrievkou), oblozi celymi cibulami a hlivou a zakryte zapecie ..teda ku koncu sa tusim na chvilu otvori nech je chrumkavejsie.
Reagovať na správu
Robis mi chute veru. Skusim to navrhnut mamine . Snad ma neposle dokelu
Reagovať na správu
Ked vies hlivu zbierat a poriadne ju tepelne spracujes (jedna z trosku tuhsich hub), tak mas sancu slavit uspech
Reagovať na správu
u nás už niet ani jeden,pekný na túto dobu
Reagovať na správu
Dakujem Pavol, tu uz tiez len na super osvedcenych miestach, alebo nahodne.
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.