Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Dva tyzdne sa predstavuju v plnej krase. Ale pozeram na ne ako polovnik na lisku alebo rybar na kormorana.
Reagovať na správu
to je velice zajímavá srostlice
Reagovať na správu
zlčakov som videl posledne tyzdne aj 300,obcas dvojicka ale tieto som musel
Reagovať na správu
Niekedy som aj okoštoval a raz som narazil na miernu formu,mozno vyuzitelna v kuchyni,ale chutnat tohto rocne mnozsto,asi by som si na dlho pokazil chut.
Reagovať na správu
Když už nemám v lese co pít, tak ochutnávám tyto hříbky, jejich odporná hořkost podněcuje slinné žlázy k větší tvorbě ptyalinu a tím pádem i slin. Neříkám, že to stojí za mnoho, ale aspoň mám vlhko v ústech
Jednou jsem zkusil vymačkat i vodu z Fistulina hepatica, když bylo nejhůře, a nebylo to zas tak špatné, prostě houbová voda a to mne docela i pomohlo a mohl jsem na lokalitě zůstat o něco déle
Reagovať na správu
Skúšal som v Častej v sobotu žlčiaka a horkú chuť napriek snahe a jej hľadaniu v hube som nenašiel.
Podobne na Podsuchej sú len veľmi jemne nahorklé.
Ktovie čo by to spravilo po uvarení. Možno potom to dostáva horkú chuť.
Reagovať na správu
Nevím, co by to spravilo, ale v kombinacii s B. luteocupreus a B. mendex by to mohlo dopadnout velice zajímavě Vyzkúšaj a porozprávaj
Reagovať na správu
... vodu z Fistulina hepatica,este ze som neranajkoval a ani dve hodiny este nebudem,po precitani. Pecen som nikdy nijaku nejedol,raz sme zobrali pecenovec,pri krajani tiekla z neho krvava zelenkasta voda ... bŕŕŕ´. Radsej v lese tavu odchytim a podojim,aj ked nemam rad ciste teple mlieko. V tych horucavach nam tu zacali nejako pobehovat,tie tavy.
Reagovať na správu
Není to tak zlé, dá se to, nehleď na barvu a takový zemitý pach, chutná to prostě jako kdybys vymáčel houby ve vodě
Ťavu jsem ještě nežral, mal som daniela, klokana aj páva, ale toto ne. Docela rád by som ochutnal aj ťavu
Reagovať na správu
Aj toto by som zožral, to ma eště nepoznáš ja nežeru len hmyz, sojové mäso a sparenú brokolicu
Reagovať na správu
pocul som nazor,ze zjest sa neda len to,co neprejde gagorom aj ked boli trocha horke ale chutili vraj jednemu,vravel mi druhy
Reagovať na správu
super, zaujímavá zrastlica
Reagovať na správu
zaujímavo zrastené
Reagovať na správu
nevedel si vybrať či bude hlúbik či klobúk alebo oboje
Reagovať na správu
ten maly do polievky,potom ma taku "udenu,ci prihorenu?" chut ale radsej by som dubake
Reagovať na správu
...ta to co to ???
Reagovať na správu
máš priveľa žlče,zlostník
Reagovať na správu
super Jarko, tieto z listnatých sú tmavšie ako zo smrečín ; zrejme sa asi odlišuje aj nejaká varieta u tohoto druhu
Reagovať na správu
Zajímavá srostlice, gratuluji
Reagovať na správu
Zaujímavá zrastlica.
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.