Skladovanie sušených húb

Ingrid Jančiarová 23.6.2024 20:58
Dobrý deň, prosím Vás, keď som sušené huby vložila do chladničky, lebo mám v byte príliš teplo, sú vporiadku? Viem, že do mrazničky ich dávajú ľudia, no neviem, či je vporiadku dať ich iba do chladničky. Ďakujem Vám.

dudo 24.6.2024 08:20
Sušené hríby skladujem v uzatvárateľnej, závitovej, zaváraninovej fľaši. Veľkosť podľa objemu. Na spodok dávam bobkový list. ( niekto tiež celé čierne korenie, prípadne soľ ... ) Plátok hríbu je usušený vtedy, keď ho napr. vyberiem zo sušičky, tak musí pri prelamovaní puknúť. S chladničkou nemám skúsenosť, tam môžu usušené hríby len zvlhnúť???
https://www.nahuby.sk/diskusia.php?paren...
https://www.nahuby.sk/diskusia.php?paren...
atď.

Katka pokročilý 24.6.2024 09:27
Bez problémov v teplom byte,v sklenených štvorlitrových pohároch,bez akýchkoľvek prísad,na horných skrinkách kuchynskej linky.

Palo70+ 24.6.2024 14:45
Súhlasím. Len pripomeniem, že musia byť riadne vysušené, musia šušťať ako suché lístie. Dosúšam ich buď v rúre (cca 40 stupňov), alebo v elektrickej sušičke (to je ešte vhodnejšie), a dávam pozor, aby hmyz nemal k nim prístup (môžu "zmoľavieť"). Teplo im nevadí.

fugi 4.7.2024 08:40
sušené - chladnička (mraznička) určite nie, iba ak čerstvé a i to len na pár hodín - do spracovania
mrazák - ob/u/varené (očistiť, nakrájať, soľ do vody, aspoň 10-30' variť, scediť )