
Ahojte. Chcel by som sa spýtať, či mi vie niekto poradiť, ako využiť stonky zo smrčkovca českého?
Reagovať na správu

Ak za stonku považujete hlúbik, tak také isté ako klobúk.
Reagovať na správu

Keď som pracoval vo Švajčiarsku kamarát šéf kuchár vychýrenej reštaurácie mal veľmi rád hlúbiky zo smrčkovcov lebo majú viac arómy ako klobúky. Nepotreboval toľko drahých húb do jedál.
Reagovať na správu

... zbytočne sa pýtaš prečo, pretože psychopati sami nevedie prečo robia, to čo robia 
... oddelením klobúčikov od hlúbikov smrčkovcov dostávame (chuťovo, vôňou i štruktúrou) dve úplne odlišné hubové ingrediencie a treba skúšať podľa vlastného gusta ich prípravu. No i tu platí, že čím mladšie, tým lepšie. U smrčkovcov mám odskúšané pravidlo 1:1 (veľkosť klobúčika : veľkosti hlúbika od okraja klobúčika) nakoľko staršie, vytiahnuté plodnice už nie sú také chutné a preto ich nechávam v lese 
Reagovať na správu