Úvodná stránka » Diskusné fóra » Konzumácia a kuchynská úprava húb »

Využite stonky zo smrčkovca českého.


portret

Lievik 30.3.2022 15:51

Ahojte. Chcel by som sa spýtať, či mi vie niekto poradiť, ako využiť stonky zo smrčkovca českého?

Reagovať na správu

portret

rudolf2 pokročilý 31.3.2022 22:40

Ak za stonku považujete hlúbik, tak také isté ako klobúk.

Reagovať na správu

portret

marcelds 1.4.2022 16:48

Keď som pracoval vo Švajčiarsku kamarát šéf kuchár vychýrenej reštaurácie mal veľmi rád hlúbiky zo smrčkovcov lebo majú viac arómy ako klobúky. Nepotreboval toľko drahých húb do jedál.

Reagovať na správu

portret

marcelds 4.4.2022 11:57

Neviem prečo som dostal palec dole kvôli info správe 😃

Reagovať na správu

portret

FerŠa pokročilý, atlasár, správca galérií 7.4.2022 10:02

... zbytočne sa pýtaš prečo, pretože psychopati sami nevedie prečo robia, to čo robia
... oddelením klobúčikov od hlúbikov smrčkovcov dostávame (chuťovo, vôňou i štruktúrou) dve úplne odlišné hubové ingrediencie a treba skúšať podľa vlastného gusta ich prípravu. No i tu platí, že čím mladšie, tým lepšie. U smrčkovcov mám odskúšané pravidlo 1:1 (veľkosť klobúčika : veľkosti hlúbika od okraja klobúčika) nakoľko staršie, vytiahnuté plodnice už nie sú také chutné a preto ich nechávam v lese

Reagovať na správu