
Skúste túto kombináciu jedál, ak zoženiete smrčkovce/smrčky a jahňacie (alebo ak vám zvýšilo - hubový recept sa dá aj zo sušených). Odporúčam zachovať maslo ako ingredienciu (však ho nie je až tak veľa) - bez neho by boli francúzske jedlá ako bez duše.
Výsledok mojej inšpirácie a našej spoločnej kreácie bol blízko charakteristiky „non plus ultra“ - ja som si pri objedaní rebierok s kotletkami olizoval všetky prsty, hoc sa to nepatrí.
Smrčky na smotane: (FR: Morilles à la crème)
https://www.nahuby.sk/obrazok_detail.php...
Jahňacie kotletky v rúre (FR: Côtes d'agneau au four)
https://www.nahuby.sk/obrazok_detail.php...
Ako som predoslal vo svojom hlásení o skromnom zbere smrčkovcov v dunajských luhoch, skúsil som ich uvariť podľa francúzskeho receptu „“ [786634] ako prílohu ku inému francúzskemu receptu „“ [786637] ... toho roku bolo dostať celkom dosť štvrtiek našich mliečnych jahniat za slušnú cenu, takže som spojil príjemné s užitočným - podporil naše ovčiarstvo a zároveň overil veľmi delikátne recepty...
... varili sme z kotletiek s rebrom a potom druhý raz z medailónkov zo sviečkovej / panenky / falošnej sviečkovej - všetko bolo fajnové ... a druhý raz namiesto hydinového vývaru sme použili vývar z jahňacích kostí a zvyškov - aj na hubovú prílohu - tiež bolo fajnové :-{)))
Reagovať na správu