m.gabris pokročilý 3.11.2016 21:04
mm dík..len ten som ešte nenašiel ale tiež by som predpokladal že by mohol byť podobný..práve som otestoval na panvici bez prísad, a hneď je jasné že je to výborná chutná huba.. druhú testovaciu kôpku som natrhal na pásy a pridal 3 pečiarky dvojvýtrusné z Lidla (musím ich minúť
), udusil na šalotke s trochou rasce, čierneho a ždibec solených čili papričiek, a na prudkom ohni za častého pretrepávania. Nakoniec chvíľu bez pokrievky aby chytili zlatý nádych a jemne ochumkaveli na koncoch
mohol by to byť aj super topping na pizzu takto mi napadlo
alebo naplniť tým bagetu + nejaké doplnky k tomu
BASSKI 4.10.2021 07:10
Robil som z nej polievku a pridal som aj par podpnoviek. Chutovo je ta huba nevyrazna a na jazyku dost drsna. Podpnovky v tanieri maju ovela ovela lepsiu chut ako tato trsovnica. Vyskusal som, ale uz ju zbierat nebudem 😉
Radko2006 9.10.2021 21:29
Trsovnica býva hlavne v starobe dosť tuhá, (preto je staršie plodnice najlepšie pripravovať v tlakovom hrnci). Konzistenciou a chuťou pripomína Meripilus giganteus 😉
Autor a vlastník: Roland Baranovič
Stránky sú aktualizované aj na základe informácií od pani dr. Ivony Kautmanovej,
odborníčky na mykológiu zo Slovenského národného múzea.
Príspevky v diskusiách a pod fotografiami sú názory užívateľov a správca stránky nemôže preberať akúkoľvek zodpovednosť za vyjadrenia užívateľov a diskutujúcich.