Smrčky

Jurošík 20.5.2015 07:43
Dobrý deň prajem priatelia hubári!
Chcel by som sa tu spýtať (nakoľko už je po sezóne, tak do budúcnosti), že ako sa dajú spracovať smrčky na uskladnenie. U nás išli vždy na okamžitú spotrebu v kuchyni, ale rád by som si nabudúce i čosi odložil. Viete mi povedať, čo je najlepšie?
Ďakujem všetkým!

Tono od Cirochy pokročilý 20.5.2015 08:18
Celkom fajn sú sušené aj mrazené, skúšal som aj zavariť, ale nie je to ono.

babka Milka pokročilý 20.5.2015 08:59
Juraj, my ak máme toho viacej (toho roku to nebolo), tak ich klasicky popražim na masti, alebo na oleji a odložím do mrazničky v kelímku, alebo malej dózičke. Potom len dám zmrazené smrčky na panvicu a klasicky dopražím, pridám vajíčka a praženička je hotová. Na polievku smrčky nakrájam na väčšie kúsky, tie obvarím v slanej vode (3-4 minúty) a tiež dám aj s trochou tej slanej vody do mraziaka v plastovej nádobke. Potom použijem tak, že tieto smrčky dám do hrnca, pridám vodu a klasicky varím polievku.

Ešli atlasár, mykológ 20.5.2015 13:52
Bohužiaľ, zase musím konštatovať, že táto téma nepatrí do tejto rubriky.

rufuss pokročilý 20.5.2015 19:10
Esli nediv sa, ze davaju sem prispevky. Kto sem nechodi pravidelne, tak to nevie, ze v tejto rubrike sa nediskutuje napr. o spracovani hub. Precita si nadpis "Diskusie o hubach" tak to sem napise, ved on chce predsa diskutovat o hubach Asi by sa mal zmenit nazov rubriky

Ešli atlasár, mykológ 20.5.2015 19:54
Ja sa nedivím, viem že to zvádza k všeobecným debatám o hubách ale vďaka ním potom odborné debaty odchádzajú do zabudnutia.
Máš pravdu, asi by bolo dobré zmeniť názov na "Odborné diskusie o hubách".
Chcel na to upozorniť kvôli poriadku, ale už to robiť nebudem. Mám z toho teraz blbý pocit.

Husi moderátor, atlasár 20.5.2015 20:21
Vlani som navrhol Rolovi samostatnú diskusnú rubriku, v ktorej by boli podobné príspevky. V súčasnej štruktúre ich moc nie je kam presunúť. Zatiaľ som neuspel.

rufuss pokročilý 20.5.2015 20:40
Esli len to rob a nemaj blby pocit. Ozaj by to chcelo zmenit nazov ako si navrhoval, potom by to nezvadzalo na temy a otazky konzumneho druhu

sipovec 20.5.2015 23:13
Toto všetko sa tu riešilo pred rokom http://www.nahuby.sk/diskusia.php?parent ... a bude sa o rok riešiť znova...