Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Dubáky v cestíčku

Je to len iná verzia trojobalu, ale nedá mi to ju sem šupnúť. Je to výborné. Dá sa to pripravovať aj v zime pokiaľ si zmrazíte 1-2 cm hrubé plátky klobúkov Hríba dubového (smrekového, sosnového...) Pokiaľ možno veľké plodnice, ale nie staré (ak sú menšie zmrazené, tak ich potom v cestíču možno spojiť do väčšej hrče .

Ingrediencie:

Ingrediencie: 1-2 cm hrubé plátky boletusov, olej
cestíčko: hl.múka, vajce, soľ

Popis prípravy: Plátky vložíme do vriacej osolenej vody a variť 5-10 min. (mrazené dávame priamo z mrazáku do vriacej vody - nerozmrazovať! Budete mať z hríbov blato . Vybrať a osušiť na kuch. papieri. Šupnúť do cestíčka (malo by byť hustejšie, aby neztekalo z boletusov a prisolené) a z cestíčka rovno na rozpálený olej.

Podávať zo zemiakovou kašou a šalátom.

Piber

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

mach 18.9.2010 21:15

Dnes sme s moji ženou tento jednoduchý a rychlí recept vyskoušeli a je to ňamka.Vřele doporučuji.

Reagovať na správu

portret

ruzza 19.10.2010 10:44

Je to maozaj mňamka, robievam ju často a rada. Ja hríby neobvaram, ale nasolím (resp. posypem vegetou) a nechám chvíľu odležať, aby hríby zmäkli. A do vajíčka pridám aj mlieko, je to potom také jemnejšie. Túto dobrotu robím aj z klobúkov muchotrávky červenkastej prípadne bedlí, a tiež z mladých prášnic. Dobrú chuť.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Jaroslav Votoček (mach)