Dubáky v cestíčku
Je to len iná verzia trojobalu, ale nedá mi to ju sem šupnúť. Je to výborné. Dá sa to pripravovať aj v zime pokiaľ si zmrazíte 1-2 cm hrubé plátky klobúkov Hríba dubového (smrekového, sosnového...) Pokiaľ možno veľké plodnice, ale nie staré (ak sú menšie zmrazené, tak ich potom v cestíču možno spojiť do väčšej hrče .
Ingrediencie:
Ingrediencie: 1-2 cm hrubé plátky boletusov, olej
cestíčko: hl.múka, vajce, soľ
Popis prípravy: Plátky vložíme do vriacej osolenej vody a variť 5-10 min. (mrazené dávame priamo z mrazáku do vriacej vody - nerozmrazovať! Budete mať z hríbov blato . Vybrať a osušiť na kuch. papieri. Šupnúť do cestíčka (malo by byť hustejšie, aby neztekalo z boletusov a prisolené) a z cestíčka rovno na rozpálený olej.
Podávať zo zemiakovou kašou a šalátom.
Piber
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.