Hubová krémová maškrta
Keď už nevieš čo by, dobre padnú huby. Rýchle a jednoduché!
Ingrediencie: 30 dkg šampiňonov (ale aj hríby, môžu byť aj sušené - zvlhčené), kocka bujónu, 1/2 l vody, lyžica, hladkej múky, 3dcl sladkej smotany na varenie, soľ, lyžička zázvoru (alternatívne muškátový orech).
Popis prípravy: Vo vriacej vode rozpustíme kocku bujónu, pridáme a uvaríme huby. V smotane rozmiešame lyžicu hladkej múky a vlejeme k uvareným hubám. Povaríme 5 min a rozmixujme skoro do hladka.
Pridáme muškátový orech alebo zázvor. Podľa potreby dochutíme soľou. (Pozor, už bujón je slaný).
Podávame s opraženými kockami chleba a ozdobené zelenou vnaťou (pažítka, bazalka, petržlen ...).
Dobrú chuť !
Ing. Marián Kuruc
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.