Domáca hubová vegeta
V dnešnom chemickom svete už málo vecí zdraviu neškodí. Tento recept Vám pomôže chrániť si aspoň v malej miere zdravie. Každý rád korení a dochucuje si, lenže ako vieme, soľ, glutamany a farbivá vo vegete zdraviu velmi neprajú. Táto domáca vegeta je aspoň v tomto ohlade zdravá a spríjemní a určite vylepší chuť mnohým jedlám.
Ingrediencie: dve-tri hrste sušených a na prach rozmixovaných dubákov, alebo kozákov
1 Kg Mrkvy,
1 Kg Petržlenu,
0,5 Kg Kalerábu,
0,5 Kg Zeleru,
0,5 Kg Cibule,
hrsť sušenej petržlenovej vňate,
hrsť sušenej vegety (ligurček voňavý),
hrsť sušenej zellerovej vňate,
1 Kg soli
Popis prípravy: Čerstvú zeleninu pomlieť na mäsovom mlynčeku a miešať so soľou. Rozložiť na cca 4-5 plechov a dať sušiť, hoci aj na radiátor. Ráno a večer zamiešať.
Vysušiť by sa mala do 3-4-5 dní.
Potom pridať petržlenovú a zellerovú vňať a ligurček a znova pomlieť na
mlynčeku. Do tejto zmesy potom zamiečame hubový prášok. Táto vegeta je vhodná aj na maslový chlieb a do pomázánok, do mäsa, do polievky. Obsah soli po vysušení je okolo 30-40%.
Hucman Jozef
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.