Rýdziky na maďarský spôsob
Ingrediencie: klobúky rýdzika smrekového alebo pravého, zemiaky, slanina, cibuľa, rajčiny, paprika, cesnak, kyslá smotana
Popis prípravy: Umyté klobúčiky rýdzika smrekového alebo rýdzika pravého opečieme na tuku z oboch strán do hneda. Do vymasteného pekáča uložíme vrstvu na kolieska nakrájaných posolených zemiakov, na ktoré dáme husto opečené rýdziky, opečené plátky slaninky, kolieska cibule, plátky rajčín, papriky a rozotretý cesnak. Pokvapkáme tukom, v ktorom sme opekali huby, a prikryté v rúre upečieme. Pred dopečením môžeme zaliať kyslou smotanou. Podávame ako hlavné jedlo.
Isabella Borja
Huby ročných období
SPN 1999
(3 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.