Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rýdzik / Plávka »

Rýdziky na maďarský spôsob


Ingrediencie: klobúky rýdzika smrekového alebo pravého, zemiaky, slanina, cibuľa, rajčiny, paprika, cesnak, kyslá smotana

Popis prípravy: Umyté klobúčiky rýdzika smrekového alebo rýdzika pravého opečieme na tuku z oboch strán do hneda. Do vymasteného pekáča uložíme vrstvu na kolieska nakrájaných posolených zemiakov, na ktoré dáme husto opečené rýdziky, opečené plátky slaninky, kolieska cibule, plátky rajčín, papriky a rozotretý cesnak. Pokvapkáme tukom, v ktorom sme opekali huby, a prikryté v rúre upečieme. Pred dopečením môžeme zaliať kyslou smotanou. Podávame ako hlavné jedlo.

Isabella Borja
Huby ročných období
SPN 1999

Hodnotenie:

(3 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

marcelds 30.3.2016 21:51

Vyskusal som perfektne.

Reagovať na správu

portret

Buki 13.10.2022 22:08

finom recept, ahogy az igazság :-{))) a takto som to upiekol: na 1 täpšu (plech na pečenie, gemerský pojem pôvodom z čias tureckej okupácie, v súčasnosti tepşi=podnos) som naukladal plátky zemiakov typu B takmer 2 kg (patrične posolené), na to som rozložil plátky rýdzikov temer 1 kg (takisto som posolil), na to plátky datľových paradajok asi 300 g, nakrájanú 1 kápiu a 2 zelené cibuľky, na vrch ešte štvorčeky oravskej slaniny a trochu rýdzikov (z oboch zo 100 g). Täpšu som dal do rúry (teplovzdušný režim, 175 °C) a na upečenie si to vyžiadalo asi 3/4 hodiny. Nakoniec som na to vylial 250 g mierne rozriedenej kyslej smotany s necelými 2 lyžicami hladkej múky a trochou vegety (ale chcelo by to radšej 400 g tej smotany) a nechal zapiecť. Veľký úspech to malo (ešte teraz sa zalizujem, keď si na to spomeniem)

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.