Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

HUBOVÁ NÁTIERKA - vhodná na hrianky


Ingrediencie: 2 kg hríby, 1 kg očistená paprika zelená a červená, 800 g cibuľa, 1 veľká hlávka cesnak, 3 ks feferónky, 2,5 dl olej, soľ a čierne mleté korenie podľa chuti.

Popis prípravy: Hríby variť 1/2 hod. v slanej vode, ostatné suroviny pokrájať a 1/2 hod. dusiť. Ochladiť a všetko zomlieť najemno na mäsovom mlynčeku - pri mletí striedať hríby a zeleninu. Spolu dobre premiešať, plniť do menších pohárov ( 200 – 300 ml ). Sterilizovať 1 hodinu pri 100°C.

Vikina

Hodnotenie:

(2 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

staky 8.9.2005 00:00

pozor na cibulu je pre zavaranie rizikova podporovanim kvasenia. dodrzte limit starilizacie.

Reagovať na správu

portret

marcelds 19.10.2021 18:45

Stačí hodinu sterilizovať ako dlho vydrží ďakujem. Marcel

Reagovať na správu

portret

ladislavsevcik 3.8.2008 18:50

pomlel som to v mixeri a cibulu som dusil na troche slaninky, da to tomu potom perfektnu chuť a namiesto feferoniek som tam hodil chilli papričku. prave to žujem z hriankou a nema to chybu už mi chyba iba pivo. ale krčma neni daleko takže ja padam.... je to fakt super ODPORUČAM

Reagovať na správu

portret

Miťko 4.8.2008 17:10

Ja som huby dusil skôr spolu s cibuľou a neskôr pridal do dusenia všetky ostatné položky receptu, pomlel a pikantná pomazánka nemá chybu.Hrianky tešte sa.Dobrú chuť.

Reagovať na správu

portret

sofinka 3.10.2016 17:32

Aj ja tak robím,netreba huby obvarať .Najprv popražim cibulu a pridavam papriku a surove umyte huby.... všetka ta chuť hub ostane v pomazanke ,nakoniec rozmixujem.Všetko v jednom hrnci.

Reagovať na správu

portret

Miťko 17.8.2010 23:03

Tento rok som už uvaril dve dávky. Jednu čisto z bielych hríbov a druhú všehomix.

Reagovať na správu

portret

Ludu 13.9.2010 10:47

Tento recept sa mi najviac páčil z nátierkových, lebo je bez kečupu , ktorý podľa mňa "prekričí" chuť húb. Vyskúšaný a výborný recept!

Reagovať na správu

portret

pepe01 2.8.2012 15:32

Urobil som nátierku z týchto surovín, nevážil som nič, všetko od oka a chuti, ale pridal som trochu
hustého paradajkového pretlaku. Chýbalo mi trochu kyslosti v pomazánke. A pridal som aj trochu na prach zomletých dubákov. Viac vonia po hubách. Pouzil som zmes suchohríbov, kozákov, dubákov a veľmi málo kuriatok.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.