Plnené smrčky
Skvelé jarné jedlo zo smrčkov. Skúšal som to z viacerými plnkami a vždy bolo výborné.
Ingrediencie: stredne velké a veľké (ale nie staré) smrčky - vysoké, kuželovité, jedlé, mleté mäso, vajíčko, rožok, mlieko, soľ, korenie podľa aktuálnej chuti, olej
Popis prípravy: Z dobre očistených smrčkov odstránime hlúbiky (sú väčšinou tvrdšie a húževnaté). Prípadne môžu ostať a budú slúžiť na naplnenie plnkou, po pripravení jedla sa nekonzumujú.
Z rožkov namočených v mlieku, vajíčka, mletého mäsa (alebo aj napr. z mletej pečene, dusenej zeleniny) pripravíme plnku, ktorú podľa chuti osolíme a okoreníme.
Plnkou naplníme klobúky smrčkov, ktoré sme tiež z vrchu trochu osolili. Poukladáme na pekáč, podlejeme a necháme piecť v rúre cca 1 hod.
Podáva sa zo zemiakmi a zeleninou.
Palo
(2 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.