Smrčkovcové rizoto
Použiť sa môžu aj iné huby, ale smrčky/smrčkovce v kombinácii s týmito koreninami mi osobne chutia najviac.
Ingrediencie: Dve hrste smrčkovcov, lyžica masla, lyžička rímskej rasce, kúsok čerstvého zázvoru, dva-tri strúčiky cesnaku, hrnček ryže, dve-tri deci kvalitného bieleho vína, za hrsť strúhaného syra podľa chuti (môže byť parmezán, niva, príp. čo chladnička dá)
Popis prípravy: Smrčkovce opláchneme, necháme odkvapkať, cesnak a zázvor očistíme a nasekáme. V rajnici rozpálime maslo, pridáme rímsku rascu, zázvor, cesnak, opražíme, pridáme huby pokrájané na väčšie kúsky a ryžu. Mierne posolíme, podlejeme bielym vínom a podusíme. Nakoniec vmiešame strúhaný syr a podávame. Dobrú chuť!
milustek
(3 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.