Hubový guľaš
Kto má rád guľaše, polievky nech vyskúša prípadne vyšperkuje podľa svojej chuti
Ingrediencie: asi 30 dkg. čerstvých plávok (ideálne podobného druhu kvôli tvrdosti)
1 ks. stredná cibuľa
1 ks. väčšia paprika
2 ks. paradajka
3 ks. stredné zemiaky (1ks na zahustenie)
strúčik cesnaku
(ja dávam koľko papriky toľko paradajky, raz toľko húb, zemiaky a štvrtinu z toho cibuľa)
štipka majoránu, drvená rasca, červená paprika, soľ a m.č.k podľa chuti.
Popis prípravy: Na oleji (masti) spražíme cibuľku do sklovita, pridáme huby a hneď ako sa stiahnú podlejeme vodou a za občasného miešania dusíme asi 15min. pridáme papriku a paradajky, soľ, červenú papriku a rascu.
Podlejeme vodou a pridáme na väčšie kocky nakrájané zemiaky a varíme pokiaľ nezmäknú, na záver pridáme posekaný cesnak a jeden zemiak ktorý sme si nakrájali na maličké kúsky na zahustenie.
Varíme pokiaľ zemiaky celkom nezmäknú, dochutíme podľa chuti a hotovo
levi/internet
(2 hlasy)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.