Krkovička s pečeňovcom
Tak Vám môžem povedať, že lepšie mäso s hubami som v živote nejedol a to ho robím na x spôsobov a x rokov. Je to iná chuť ako mäsko na hríbkoch ale tá originalita je dokonalá ... ufffff v jednoduchosti je dokonalosť.
Ingrediencie: krkovička, pečeňovec, bravčová masť, cibuľa, čierne korenie, soľ, chili, ryža, mrazený hrášok
Popis prípravy: Na masti opražiť do mäkka na plátky nakrájanú osolenú a okorenenú br. krkovičku tak ako na cigánsku. V druhom hrnci opražiť na masti na drobno nakrájanú cibuľku a pridať na kúsky nakrájaný pečeňovec (čim viac tým lepšie), osoliť okoreniť a dusiť ... (pustí veľa vody, nechať odpariť, miešať)
Keď je mäsko mäkké, vybrať a nakrájať na pásiky cca 1cm široké a vrátiť späť do hrnca, pridať udusený pečeňovec, trošku chilli a dusiť pod pokrievkou "domrtva" až kým je krkovica mäkká.
Qk to začne hustnúť a mäso je ešte trošku tuhé, podliať vodou a dusiť ďalej ... miešať aby sa zmes nepripálila ... a keď je mäsko úplne mäkké ... hotovo!!!!
Žiadna múka na zahustenie!!! K tomu ryža s hráškom ... nemám čo dodať.
DJ Drobec
(6 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.