Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Penne alla Boscaiola - Cestoviny alla Boscaiola

Taliansky recept na cestoviny s hubami

Ingrediencie: Pre 4 porcie:
- cestoviny (c.ca 100gr na osobu)
- hríbovité huby alebo aj kuriatka/rydziky
- údená slanina (c.ca 200gr)
- rajčinový pretlak (c.ca 400gr)
- cibuľa (c.ca 1 stredne veľká)
- sladká smotana 33% (1/2 kelímku)
- olivový olej
- biele víno (c.ca 1 dcl)
- petržlenová vňatka, soľ, korenie

Popis prípravy: Očistime huby a nakrájame na plátky. Dáme v hrnci zovrieť vodu, po zovretí osolíme hrsťou hrubej soli. Nakrájame slaninu na kocky s hrúbkou c.ca 1/2 cm.

Na panvicu dáme trochu olivového oleja opražíme chvíľku slaninku. Polejeme vínom a necháme víno vypršať. Následne slaninku z panvice preložíme na tanierik a na panvici dáme do sklenista urobiť cibuľku a potom pridáme huby. Necháme c.ca 5 minút (podľa vlhkosti húb) ísť pri občasnom miešaní. Zatiaľ dáme variť v hrnci s vriacou vodou cestoviny.

Do panvice s hubami pridáme rajčinovú omáčku, posolíme, okoreníme a varíme dokým sa omáčka nezredukuje. Pridáme odloženú opečenú slaninku a necháme ešte chvíľku variť na slabom ohni. Nakoniec pridáme sladkú smotanu a riadne miešame, nakoniec pridáme nasekanú vňatku.

1 minútu pred dovarením cestovín odoberemie trochu z vriacej vody, kde sa varia cerstoviny (ja odoberám malou šalkou na espresso piccolo) a cestoviny zlejeme. Scedené cestoviny pridáme na panvicu s omáčkou, vylejeme odobratú trošku vody a pri riadnom miešaní dovaríme cestoviny s omáčkou.

RADA:
1. víno nemusíme použiť, ale celková chuť omáčky je intenzívnejšia s vínom
2. namiesto slaninky sa môže použiť aj speck alebo talianska "salsiccia" (strievko s namletým, ochuteným a ešte surovým mäasom)
3. omáčka sa môže robiť aj bez pretlaku, vtedy sa smotany použije viac

Juli

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.