Rýdziková zapekanka
Kľudne môžete použiť iné huby, no ja som nazbierala košík plný rýdzikov smrekových.
Ingrediencie: Cibuľa, Strúčik cesnaku, Čerstvo nazbierané rýdziky, Bageta, Strúhaná gouda alebo eidam syr, Maslo a masť, Soľ a rasca a bedľové korenie, Kečup a tatarka
Popis prípravy: Hríbiky očistíme. Vysprchujeme vo viacerých vodách v miske cez sitko. Necháme sciecť. Medzitým si očistíme cibuľu a cesnak.
Na panvicu s nelepivým povrchom dáme tuk a cibuľku osmahneme a necháme podusiť. Pridáme huby a rascu a opäť zakryjeme. Nepodlievame.
O niečo neskôr, keď sa nám huby zdajú byť dostatočne mäkké, pridáme cesnak a soľ a zvýšime teplotu, aby sa zredukovala tekutina. Odstavíme z plameňa.
Rozrežeme čerstvú bagetu a naložíme na ňu hríbiky s cibulkou a na to postrúhaný syr a bedľové korenie. Dáme do vyhriatej rúry zapiecť. Keď je syr roztavený a bageta na konci chytila jemne zlatistú farbu, opatrne vyberieme a dozdobíme kečupom a tatarkou.
Katemalevich
(6 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.