Pečeňovce na spôsob rýdzika korenistého
Prvá skúsenosť s touto hubou na spôsob rezňa bola nie najchutnejšia, rozmýšľal som teda nad prísadou do šalátov miesto kyslej uhorky, alebo podobných kyslastých šalátov. Dnes som zo 7 mladých plodníc vzal dve, dokopy ledva 150 gramov a tak som si povedal, že niečo skúsim...
Ingrediencie: Pečenovec, olej, prípadne bravčová masť, alebo slanina, soľ
Popis prípravy: Pečeňovec opláchneme, stiahneme šupu z povrchu, neviem, či musí stáť, mój čakal 8 hodín v chladničke kým sa uvoľnil sporák. Konečne sa uvoľnil, vzal som teda pečenovec nakrájaný na kolieska. Keby bol placatejší boli by plátky. Hrúbka do 2 mm.
Robili sme bedle a sírovec v trojobale, na záver sme do poriadne rozpálenej panvice dali pečeňovec, olej len tak, aby sa nepripiekol... nevýhodou bolo, že krvavočervený strom rýchlo sčernel. Tenšie plátky sa v priebehu niekoľkých minút zmenili na chrumkavú pochúťku, hrubšie vyzerali síce taktiež nevábne, viac však zachovali kyslastú chuť. Bolo to podstatne lepšie ako rezeň a keďže sme dnes videli množstvo starých rýdzikov korenistých bola to príjemná náhrada. Hoci miesto horkastej chuti bola kyslastá.
Podávame na, alebo s chlebom, ktorý môžme tiež osmahnúť v oleji do chrumkava na krutóny. Foto z estetických dôvodov nebude. Ale chuťovo to stojí za pokus, ak sa podarí nález váčší ako dnes vymyslím aj šalát a pridám recept aj na ten.
R.
(2 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.