Gratin
Tento jednoduchý recept som sa naučila robiť v južnom Francúzsku. Nie je náročný na prípravu a všetko, čo k tomu potrebujete, môžete pripraviť takmer všade na svete. Vrelo odporúčam.
Ingrediencie: 1 tekvica
300 - 400 g kuriatok
1 cibuľa
500 g strúhaného syra na zapekanie
1 smotana, trochu mlieka
soľ, prípadne iné pochutiny, ktoré obľubujete (nemusia byť)
Popis prípravy: Do pekáča vložíme kocky tekvice a kuriatka - dobré je prekladať tekvicu s kuriatkami, pridáme pokrájanú cibuľu, osolíme, zalejeme smotanou premiešanou s trochou mlieka a na vrch nasypeme strúhaný syr. Dáme zapiecť do rúry cca na 20’. Ak pečiete v mikrovlnke, treba prispôsobiť čas zapekania. Dobré je kontrolovať podľa syra. Upečené je, keď je na povrchu roztopený a pekne zapečený. Podávame k mäsu. Gratin môžete jesť aj bez mäsa.
Namiesto tekvice môžete dať zemiaky. Tie však treba variť pred zapekaním. Zemiaky môžeme rovnako predpripraviť aj opečením kociek s cibuľou na oleji a potom zapiecť s kuriatkami, smotanou a syrom.
Namiesto tekvice, ako základ môžete tiež použiť uhorky, karfiol, alebo baklažán.
Gina Begina
(4 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.