Smrčkovcové risotto s kuracími prsiami
V lese som našiel po prvýkrát smrčkovce, tak toto mi prišlo ako vhodné využitie.
(tento a iné moje recepty nájdete na http://varecha.pravda.sk/recepty/smrckov...)
Ingrediencie: ryža arborio (300g), smrčkovce (200-400g čím viac, tým lepšie ), 1 cibuľa, hydinový vývar (0,5l), biele víno (2dl), maslo, parmezán, 1 jarná cibuľka, kuracie prsia, morská soľ, čierne korenie
Popis prípravy: 1. Smrčky si umyte a nakrájajte na kolieska. Pokiaľ ich máte dostatok, použite iba hlavičky. Ja som ich mal pomenej, tak som použil aj hlúbiky. Hríby orestujte na masle a odložte. Do risotta ich pridáte na záver.
2. Na masle osmahnite cibuľu domäkka.
3. Pridajte ryžu a premiešajte s cibuľou.
4. Zalejte vínom a nechajte trochu odpariť. Postupne pridávajte vývar a premiešavajte pokým ryža nie je hotová.
5. Keď je ryža hotová, vmiešajte nastrúhaný parmezán, huby a nasekanú jarnú cibuľku. Dochuťte soľou a čiernym korením.
6. Už počas prípravy ryže orestujte kuracie prsia, ktoré si vopred okoreňte a osoľte. Keď sú hotové, nakrájajte ich na plátky.
7. Risotto podávajte ako prílohu alebo samotné.
Chutimi
(4 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.