Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Smrčky/Smrčkovce »

Smrčkovcové risotto s kuracími prsiami

V lese som našiel po prvýkrát smrčkovce, tak toto mi prišlo ako vhodné využitie.
(tento a iné moje recepty nájdete na http://varecha.pravda.sk/recepty/smrckov...)

Ingrediencie: ryža arborio (300g), smrčkovce (200-400g čím viac, tým lepšie ), 1 cibuľa, hydinový vývar (0,5l), biele víno (2dl), maslo, parmezán, 1 jarná cibuľka, kuracie prsia, morská soľ, čierne korenie

Popis prípravy: 1. Smrčky si umyte a nakrájajte na kolieska. Pokiaľ ich máte dostatok, použite iba hlavičky. Ja som ich mal pomenej, tak som použil aj hlúbiky. Hríby orestujte na masle a odložte. Do risotta ich pridáte na záver.

2. Na masle osmahnite cibuľu domäkka.

3. Pridajte ryžu a premiešajte s cibuľou.

4. Zalejte vínom a nechajte trochu odpariť. Postupne pridávajte vývar a premiešavajte pokým ryža nie je hotová.

5. Keď je ryža hotová, vmiešajte nastrúhaný parmezán, huby a nasekanú jarnú cibuľku. Dochuťte soľou a čiernym korením.

6. Už počas prípravy ryže orestujte kuracie prsia, ktoré si vopred okoreňte a osoľte. Keď sú hotové, nakrájajte ich na plátky.

7. Risotto podávajte ako prílohu alebo samotné.

Chutimi

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

artemisia 11.9.2015 20:21

Tak toto vyzerá priam profesionálne! Gratulujem!

Reagovať na správu

portret

chutimi 31.3.2017 13:49

Dakujem

Reagovať na správu

portret

Slno 23.4.2017 11:53

Super recept.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Ivan K


Ivan K


Ivan K