Vyprážaný koralovec bukový
Chutí ako vyprážané držky.
Ingrediencie: Mladý korálovec bukový, strúhanka, vajce, múka, soľ.
Popis prípravy: Korálovec rozoberieme na ružičky, ako karfiol. Vo vriacej slanej vode ich chvíľočku povaríme, aby zmäkol. Necháme odkvapkať. Obaľujeme v múke, vajíčku a strúhanke. Vyprážame do zlata. Pri obaľovaní dbáme na to, aby múky bolo radšej pomenej a pre vložením do oleja pritlačíme korálovec o dosku aby bol plochejší.
L.Ď.
Diskusia k receptu
jj da sa aj ako držka spravit .. polievka alebo drzkovy gulas alebo aj ako zeleninova polievka z nejakyma drobkami.. cestovinami z hrubej muky.. v poho z vyvarom hovedzim (masox) a podobne kocky vyvarove... i ked napr. ja som to az teraz tuto hubu objavil doteraz u nas nerastla v bukovom lese... hrab... hlavne buk zatial...(pokal podnikatelia nezmenia skladbu lesa)...
... ale inak koralovec je predurceny napr ako na drzkovu ked je nakrajany ... neda sa rozoznat od origos drziek (uz len hliva je prirodzenejsia jak drzky))
Reagovať na správu
Vďaka za inšpiráciu... dnes som našla v bučine spadnutý kmeň, kde bolo korálovca hádam za metrák.. bol tak krásny a ešte mladý, že som neodolala a dvoma trsmi som si naplnila tašku. Tak už viem, čo s ním
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Erik Brozmann (Ero)