Šampiónový tatarák
Robím ho pravidelne už niekoľko rokov a je to jednoznačná špica
Ingrediencie: čerstvé šampióny (môžu byť aj kupované v reťazcoch), čierne korenie, soľ, na jemno nasekaná malá cibuľa, kečup, horčica, mleté chilli, troška sójovej omáčky, lyžica mletej papriky, 1 vajce, olej
Popis prípravy: 500 gr. šampionov očistiť a zomlieť na jemnom mlynci, pridať soľ a čierne korenie a udusiť na troche oleja do mäkka. Nechať vychladnúť a potom pridať všetky ostatné ingrediencie (množstvá podľa chuti), zmiešať, nechať trochu odstáť a potom natrieť na cesnakom potreté topinky. Bomba......
Topinky robím v trúbe na plechu. Nakrájaný chlieb potriem maslovačkou jemne z oboch strán olejom a upečiem v trúbe na grile, treba ich otočiť a hlavne strážiť, lebo sa rýchlo spália. Takto pripravené nie sú také mastné.
Dobrú chuť priatelia.
dj drobec
(5 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.