Polievka z koralovca
Polievočka je jemne pikantná a to práve pre chuť koralovca a strmuľky. Zároveň je to dobré na imunitu.
Ingrediencie: 1 menšia cibuľa, 2 zemiaky, 500 g koralovca, 2-3 srmuľky anízové (kvôli vôni), petržlenová vňať, 2 dcl smotany na varenie, 1 dcl oleja, 1,5 l vody
Popis prípravy: Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku. Pridáme umytý koralovec nakrájaný podľa chuti - ja z neho robí slížiky a strmuľku. Po 5 minútach dusenia vo vlastnej šťave pridáme 3/4 litra vody, soľ podľa chuti a čierne korenie a varíme cca 15 minút. Potom pridáme zemiaky nakrájané na drobno. Prilievame vodu podľa potreby. Dochutíme soľou.
Tesne pred koncom šupneme petržlenovú vňať nasekanú na kúsky a dolejem smotanou. Po odstavení môžeme do polievky pridať "bedľové" krutónky. Nôžku bedle nakrájamen an tenké pásiky - rezančeky o šírke cca 5 mm a dĺžke 30 mm, ktoré orestujeme na suchej panvici. Tieto potom chrumkavé pridávame tesne pred servírovaním.
Tak dobrú chuť
Marián Krivuš
(7 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.