Sírovec s nivovej omáčke
Neviem vám presne povedať koľko gramov čoho, ale dúfam že mierka "od oka" alebo "akurát", ktoré rada používam bude stačit. Kamaráti sa ma pýtali, aké že mäso som to použila Jedlo sa stretlo s veľmi dobrou odozvou a každý si hneď zapisoval recept a názov huby.
Ingrediencie: sírovec tak akurát, väčšia cibuľa, olej/ghí, muškátový orech, pár klinčekov, niva, č.korenie, smotana na varenie, bazalka na ozdobu.
Popis prípravy: Opražíme cibuľu na oleji, pridáme nakrájané huby, soľ,, č.korenie, trochu nastrúhaného muškátoveho oriešku, pár drvených klinčekov a dusíme až kým nie sú huby hotové.
Nakoniec pridáme syr Niva (príp. môžeme ešte doplniť iným tvrdým syrom), zalejeme smotanou a necháme chvíľu variť až kým sa syr neroztopí.
Podávame ozdobené bazalkou alebo inými jedlými listami s cestovinami, pšenom alebo s tým čo máme práve po ruke...
Veronika
(4 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.