Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Sírovec »

Sírovec s nivovej omáčke

Neviem vám presne povedať koľko gramov čoho, ale dúfam že mierka "od oka" alebo "akurát", ktoré rada používam bude stačit. Kamaráti sa ma pýtali, aké že mäso som to použila Jedlo sa stretlo s veľmi dobrou odozvou a každý si hneď zapisoval recept a názov huby.

Ingrediencie: sírovec tak akurát, väčšia cibuľa, olej/ghí, muškátový orech, pár klinčekov, niva, č.korenie, smotana na varenie, bazalka na ozdobu.

Popis prípravy: Opražíme cibuľu na oleji, pridáme nakrájané huby, soľ,, č.korenie, trochu nastrúhaného muškátoveho oriešku, pár drvených klinčekov a dusíme až kým nie sú huby hotové.

Nakoniec pridáme syr Niva (príp. môžeme ešte doplniť iným tvrdým syrom), zalejeme smotanou a necháme chvíľu variť až kým sa syr neroztopí.

Podávame ozdobené bazalkou alebo inými jedlými listami s cestovinami, pšenom alebo s tým čo máme práve po ruke...

Veronika

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

náramovka pokročilý 7.9.2014 16:08

Určite vyskúšam, môj syn býva v NZ, tam nič iné nerastie, len sírovce na stromoch pri Váhu, robia ich na rôzne spôsoby a myslím, že tento im bude tiež chutiť.

Reagovať na správu

portret

laloba 8.9.2014 00:02

Fíha, tak to ja som ho zatiaľ našla len pár krát - vlastne je pre mňa úplnou novinkou. Zaujímalo by ma, či je to aj inde taká rozšírená huba ako u vás. Nachádzam ho viac menej len náhodou. Tak dúfam, že tento spôsob bude chutiť. Potom dajte vedieť

Reagovať na správu

portret

cesnakohrib pokročilý 8.1.2015 16:36

Je to OK, len tie klinčeky sú navyše. Huba má v kombinácii s nivou skvelú chuť, výrazný klinček ju zabíja.

Reagovať na správu

portret

klokanj 3.6.2015 12:38

prave som ho urobil"nebicko v papulke"

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.