Hríby pod perinou
Tento recept som si vymyslela pôvodne mali byť vyprážané kuracie prsia. Manžel priniesol dubáky tak som sa pozmenila a pripravený menu malo úspech. Robievam aj z kuriatok aj z dubákov, podľa toho čo hora dá. Na nete mám svoju stránku s receptami aby nedošlo k omylu, že je recept ukradnutý, tak isto je uložený aj na stránke Varecha mojím pridaním.
Ingrediencie: 4 ks kuracích pŕs, 8 ks plát. údený syr, 3 vajcia, 1 ks smotana kyslá, korenie kura 7 bylín, čerstvé nakrájané dubáky, 2 cibule, 3 vajcia, olej, pažítka nakrájaná
Popis prípravy: Prsia umyjeme, osušíme nakrájame na kocky,okoreníme (kura 7 bylin ), premiešame, nesolíme.
Takto pripravené kuracie prsia na oleji popražíme, podusíme. Nakrájame cibuľku smažíme do zlatista, pridáme nakrájané hríby a podusíme.
V kyslej smotane rozmiešaj vajíčka, pridaj nakrájanú pažítku. A polovicu vylej na smažené hríby. Popraž a odstav od sporáka.
Na omastený pekáč si urobíme kôpky z kuracieho mäsa. Asi tak 2 lyžice, na to naložíme hríby tiež 2 lyžice. Podľa toho aké chceme mať veľké porcie. Na povrch poukladáme syr nakrájaný naplátky a polejeme kyslou smotanou v ktorej sú rozmiešané vajíčka.
Dáme piecť na 180 C asi tak 20 mim. Príloha zapekané zemiaky.
Akeber
(6 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.