Kyslá polievka-omáčka z pečeňovca dubového
Pečeňovec dubový je trocha kyslá huba a preto sa hodí na prípravu kyslých pokrmov. Jeden z nich - kyslú omáčku podávam ako osvedčený recept.
Ingrediencie: Trocha slaninky alebo prerasteného bôčiku cca 100g, asi 2-3 stredne veľké zemiaky
Pečeňovec dubový približne 300-500 g, kyslá smotana
Stredne veľká cibuľa, soľ,polievková lyžica škrobu alebo hl. múky, soľ, prípadne korenie.
Popis prípravy: Trocha slaninky, resp. bôčika nakrájať na kocky a spolu s cibuľkou restovať a tak urobiť základ, potom pridať na kocky pokrájaný pečeňovec a trocha zemiakov a po uvarení, zaliať vodu a variť (keď zemiaky zmäknú) polievku zahustiť kyslou smotanou s trochou hladkej múky resp. zemiakového škrobu.
Je to vynikajúca kyslá omáčka, dokonca ňou nepohrdol ani môj syn a ten hríbiky moc nemusí.
Ján Jánošík
(3 hlasy)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.