Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hliva »

Zapečené hlivové plátky

...recepis mám od jedného môjho kamaráta zo Zvolena (kamarát po tom, ako som mu na Klingeri poškuľoval po manželke...hi ! hi ! )... a je to vynikajúca papa

Ingrediencie: 500 g hlivy, 30 g oleja, soľ, korenie, 50 g masla, 1 žĺtok, citrónová šťava, petržlenová vňať

Popis prípravy: Hlivu pokrájame na väčšie kúsky, opečieme na oleji, osolíme a okoreníme. Maslo vymiešame so žĺtkom, citrónovou šťavou a posekanou petržlenovou vňaťou. Touto zmesou potrieme hornú stranu opečených plátkov hlív a dáme na vymastený pekáč do rúry zapiecť.

Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

vakino

Hodnotenie:

(3 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

serpico atlasár 29.4.2014 06:55

...a ešte pridám i pár komentov a odoziev (aj nie celkom súvis majúcich...no čo, asi sa už veľmi ohýbať nedá serpicov stuhnutý chrbát...či možno áno, práve dnes som na "odblokovanie" zajednaný ) hi ! hi ! )...ale tú doničenú chrbticu už žiadny felčiar dokopy nedá...
http://www.nahuby.sk/obrazok_detail.php?...

Reagovať na správu

portret

Juli 19.9.2014 11:24

To musim vyskusat. Recept znie vynikajuco. Dakujem

Reagovať na správu

portret

mihar pokročilý 4.12.2015 23:29

Vyskúšal som tento recept, bolo to chutné, len s tým citronom netreba preháňat a maslo nemiesat spolu so zltkom z vajca, ale dať samotne na plech.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Vladimír Beňadik (serpico) (serpico)