Trnkové víno
Pri neskorojesenných výletoch za hubami máme možnosť nazbierať aj plody, ktoré nám ponúka príroda. Prečo ich nevyužiť, keď môžu pomôcť nášmu organizmu, zdravotnému stavu a spestriť náš jedálniček? Samozrejme, že to vyžaduje určitú námahu a čas, ale stojí to zato. Ponúkam Vám niekoľko nápadov na spracovanie trniek, hlohu a šípok.
Ingrediencie: 2,5 kg rozmiaganých trniek, 2 l vody, kvasinky vínne, 1,5 kg cukru rozpusteného v 1 l vody
Popis prípravy: Trnky zaliať horúcou vodou a nechať vychladnúť. Pridať kvasinky a 1/3 sirupu a dať do kvasnej nádoby. Po týždni pridať druhú tretinu sirupu a premiešať. Po ďalšom týždni pridať zbytok sirupu a premiešať. Po skončení
kvasenia stiahnuť a nechať 1 týždeň stáť. Stiahnuť do fliaš.
sipovec
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.