Nakladané trnky
Pri neskorojesenných výletoch za hubami máme možnosť nazbierať aj plody, ktoré nám ponúka príroda. Prečo ich nevyužiť, keď môžu pomôcť nášmu organizmu, zdravotnému stavu a spestriť náš jedálniček? Samozrejme, že to vyžaduje určitú námahu a čas, ale stojí to zato. Ponúkam Vám niekoľko nápadov na spracovanie trniek, hlohu a šípok.
Ingrediencie: Trnky, biele víno, cukor, celá škorica, klinčeky, voda
Popis prípravy: Umyté, odstopkované trnky nasypeme do 7 dcl pohárov, pridáme 4 lyžice cukru, kúsok celej škorice, 2 - 3 klinčeky a zalejeme vínom /pre deti vodou/. Uzavrieme a sterilizuje pri 90 st. C 20 - 25 min. Vyberieme fľaše, mierne s nimi zahrkáme, aby sa nám cukor roztopil. Uložíme ich na tácku hore dnom. Po 2 hod. ich otočíme a skontrolujeme či nám viečka chytili.
sipovec
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.