Hubárska huspenina (studeno)
Nie je to typický hubársky recept, ale prichucujem ju aj s hríbmi.
Ingrediencie: Cca pre 15 osôb: 10 litrov. Náklad zhruba 15-20 eur.
2 ks bravčové koleno zadné údené.
2ks paprčky bravčové neúdené(dajte si v mäsiarstve rozštvrtiť)
1 ks paprčky údené rozpoltené alebo chvost (kosti údené, dajte si to rozpoltiť).
2 ks cibuľa.
1 ks cesnak.
1 ks Zeler .
0,5 kg petržlen (pozor nie biela mrkva).
0,25 kg mrkva
1 balenie čierne korenie celé.
5-6 polievkových lyžičiek Vegeta.
Za hrsť sušených hríbov.
Popis prípravy: Mäso opláchneme a vyčistíme pod vodou kefkou, cibuľu očistíme a v celosti vložíme do hrnca, petržlen a mrkvu očistíme a v celosti do hrnca, cesnak čistíme a po strúčikoch do hrnca, zeler očistíme rozpoltíme a do hrnca, nasypeme 1 balenie čierne korenie, pridáme 5-6 polievkových lyžičiek Vegety (Podravky),pridáme 1 hrsť sušených hríbov. Zalejeme vodou cca na 10-11 litrov, Počas varenia dopĺňame odvarenú vodu, na pôvodnú úroveň.
Varíme na pomalom ohni,(len aby sem tam bublotalo) minimálne 8 -10 hodín.
Po uvarení vyberieme mäso a vyberieme z neho kosti, mäso a kožky rozdelíme do sklených nádob, zalejeme vývarom to takým spôsobom že do sitka položíme handru a cez ňu prelievame vývar. Odporúčam ešte počas varenia odstrániť z povrchu vývaru mastnotu a to tak že z lyžicou na povrch pozbierame masť, táto ide do odpadu.
Misky dáme do chladničky a necháme aspoň 8 hodín aby skolagovalo ( vytvorila huspenina).
Prajem Dobrú Chuť.
Laci (Ing.Ladislav Feldsam)
(2 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.