Sírovcové fašírky
Keď nájdete skoro 4kg sírovca naraz tak ho musít dajako spracovať. Okrem toho, že som si ho predvarila a zamrazila uvarila som aj držkovú (ktorú jedine zjem takto z hríbov inak nie), spravila som aj tieto chutné fašírky.
Ingrediencie: sírovec, 2 ks cibuľa väčšia, 4 - 5 strúčikov cesnak, 3 ks rožky suché , trochu mlieka, podľa chuti majoránka, korenie čierne mleté, 2 - 3 ks vajcia, soľ, na obaľovanie strúhanka, olej, ja dávam aj petržlenovú vňať (mamina ma naučila, že je to poistka pred nejedlými hubami)
Popis prípravy: Sírovec nadrobno pomelieme na mäsovom mlynčeku. Suché rožky namočíme na chvíľu do mlieka. Po chvíli ich vyberieme a vymačkáme, aby neboli príliš mokré. Zmiešame so sírovcom. Na oleji speníme cibuľu. Pridáme ju do sírovca. Do zmesi pridáme rozotretý cesnak, vajcia a koreniny. Vytvarujeme fašírky, obalíme ich v strúhanke a vyprážame na oleji.
Výborne sa k tomu hodia varené zemiaky, tatarská omáčka, prípadne zemiakové pyré.
Dobrú chuť
viera2201
(3 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.