Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Sírovec »

Sírovcové fašírky

Keď nájdete skoro 4kg sírovca naraz tak ho musít dajako spracovať. Okrem toho, že som si ho predvarila a zamrazila uvarila som aj držkovú (ktorú jedine zjem takto z hríbov inak nie), spravila som aj tieto chutné fašírky.

Ingrediencie: sírovec, 2 ks cibuľa väčšia, 4 - 5 strúčikov cesnak, 3 ks rožky suché , trochu mlieka, podľa chuti majoránka, korenie čierne mleté, 2 - 3 ks vajcia, soľ, na obaľovanie strúhanka, olej, ja dávam aj petržlenovú vňať (mamina ma naučila, že je to poistka pred nejedlými hubami)

Popis prípravy: Sírovec nadrobno pomelieme na mäsovom mlynčeku. Suché rožky namočíme na chvíľu do mlieka. Po chvíli ich vyberieme a vymačkáme, aby neboli príliš mokré. Zmiešame so sírovcom. Na oleji speníme cibuľu. Pridáme ju do sírovca. Do zmesi pridáme rozotretý cesnak, vajcia a koreniny. Vytvarujeme fašírky, obalíme ich v strúhanke a vyprážame na oleji.


Výborne sa k tomu hodia varené zemiaky, tatarská omáčka, prípadne zemiakové pyré.

Dobrú chuť

viera2201

Hodnotenie:

(3 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

Husi moderátor, atlasár 27.9.2013 05:48

Mamina to iste dobre myslela, ale určite sa na tú vňaťku netreba spoliehať. Je to nezmysel.

Reagovať na správu

portret

Tokaj 30.9.2013 21:18

...Aj chuťovo mi to tam veľmi nesedí.

Reagovať na správu

portret

Tono od Cirochy pokročilý 7.10.2013 13:59

Fašírky sú naozaj výborné a je to najlepšie použitie sírovca.

Reagovať na správu

portret

vrutcan 9.5.2014 18:38

Vyskúšam, dnes na bicyklotúre som našiel mladučký ešte syčal.

Reagovať na správu

portret

jeffonz 30.5.2015 02:26

dnes som ich skusal,su fakt vynikajuce a pridal som do nich aj mlete maso,aby neboli take suche a lepsie drzali spolu,ale aj tak sa mi zdaju byt suchsie,no nic to na tom nemeni,lebo je to fakt fantasticke jedlo.. vysmazane mi chutili tiez,ale tie su uz az moc suche,no a zajtra ochutnam tu falosnu drzkovu.. =)

Reagovať na správu

portret

stich 3.10.2016 20:06

fašírky odskúšané chutovka ako pre vegána super... ale ja ako mäsožrút tiež som tam fukol aj mäso a jednoznačne bola to volba správnym smerom ...dakujem za recept.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.