Štrúdľa z kuriatkami
recept z Álp
Ingrediencie: kuriatka 1000g, 1 zväzok jarnej cibuľky alebo 1 por, 2 polievkové lyžice bravčovej masti, soľ, korenie, 250ml kyslej smotany, hladká múka, petržlenová vňať, 4 vajíčka, 1 balíček lístkového cesta
Popis prípravy: Na drobno nakrájanú cibuľku speníme na masti. Pridáme kuriatka, posolíme okoreníme a dusíme asi 15 min. Odstavíme a necháme vychladnúť.
V nádobe si zmiešame 250 ml smotany, 2 lyžice hladkej múky a 3 vajcia. Pridáme kuriatka a na drobno nakrájanú petrželku. Zmiešame.
Vyvaľkáme si lístkové cesto, naplníme a stočíme do tvaru štrudle. Položíme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme v rúre na 170 stupňov asi 25 - 35 min....
Ingrediencie si samozrejme môžete upraviť podľa seba.
tamtam
(8 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.