Kuracie srdiečka na hlive dubovej alias TATANKA
Dnes som sa snažil urobiť niečo nové z hlív a vznikla z toho úspešná špecialita.
Ingrediencie: voda, soľ, olej, cibuľa, hliva dubová, kuracie srdiečka, mletá sladká paprikaa zrnká chili papričky.
Popis prípravy: Na špeciálnu panvicu necháme rozohriať olej a pridáme jednu nadrobno pokrájanú cibuľu.
Pridáme kuracie srdiečka, soľ a sladkú mletú papriku a zakryté dusíme. Po cca 30-40 minútach pridáme nakrájanú na drobnejšie plátky hlivu dubovú (alebo iný druh) a zo 10 semienok chilli papričky a dosolíme ak je treba.
Dusíme, kým srdiečka nie sú mäkučké cca 40 minút. Občas podlievame vodou. Hotové jedlo je vynikajúce s rôznymi prílohami ako zemiaková kaša, ryža, ale aj chleba.
Dobrú chuť.
Ing. Vladimír Kuderavý - TATANKA
(8 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.