Bryndzová pomazánka z uchovcom bazovým alias TATANKA.
Mám lepší a jednoduchší recept na bryndzovú pomazánku s uchovcom bazovým.
Ingrediencie: bryndza, maslo, cibuľa, mletá sladká paprika a uchovec bazový
Popis prípravy: Urobíme klasickú pomazánku z bryndze a to tak že zmiešame bryndzu asi 250 g s lyžicou masla a pridáme tiež najemno nakrájanú jednu väčšiu cibuľu (pekne to vyzerá, keď je červená) a primerane mletej papriky. Všetko riadne premiešame a necháme na prípravu s uchovcom bazovým.
Predtým dáme nezávisle do misky napúčať usušené uchovce bazové tak na 30 minút. Potom ich dáme variť tak na 30-40 minút do osolenej vody. Scedíme ich a nakrájame v oboch smeroch na drobno. Pridáme do pripravenej pomazánky a riadne zamiešame. Tú natrieme rovno na chleba a mňam.
Ing. Vladimír Kuderavý - TATANKA
(7 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.