Praženica so smrčkovcov
Jednoduché a vynikajúce jedlo.
Ingrediencie: smrčkovce, alebo smrčky ( čerstvé, alebo mrazené ), olej, cibuľa, vajcia, soľ, mleté čierne korenie ( netreba ), petržlenová vňať, alebo pažitka
Popis prípravy: Na panvicu dáme rozohriať olej a orestujeme jemne nakrájanú cibuľu. Pridáme čerstvé, alebo mrazené smrčkovce, prípadne smrčky, ktoré boli priečne nakrájané na koliečka. Riadne osolíme, prípadne pridáme
mleté čierne korenie podľa chuti. Zakryjeme a mierne dusíme cca 30 minút, alebo, kým sa neodparí z nich voda.
Zmiešame tri vajcia v pohári vidličkou s jemne posekanou petržlenovou vňaťou, alebo pažitkou a štipkou soli. Zalejeme podusené smrčkovce rozmiešanými vajíčkami a za stáleho miešania urobíme praženicu.
Najlepšia je, keď nie je mazľavá, ale keď sa začína pri miešaní mierne sypať. Vtedy ju odstavíme a jedlo je hotové.
Najlepšie je podávať smrčkovcovú praženicu s čerstvým krajcom chleba. Takáto praženica je vynikajúca inak takmer zo všetkých druhov húb.
Prajem Vám dobrú chuť!
Ing. Vladimír kuderavý - TATANKA
(5 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.