Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Smrčky/Smrčkovce »

Praženica so smrčkovcov

Jednoduché a vynikajúce jedlo.

Ingrediencie: smrčkovce, alebo smrčky ( čerstvé, alebo mrazené ), olej, cibuľa, vajcia, soľ, mleté čierne korenie ( netreba ), petržlenová vňať, alebo pažitka

Popis prípravy: Na panvicu dáme rozohriať olej a orestujeme jemne nakrájanú cibuľu. Pridáme čerstvé, alebo mrazené smrčkovce, prípadne smrčky, ktoré boli priečne nakrájané na koliečka. Riadne osolíme, prípadne pridáme
mleté čierne korenie podľa chuti. Zakryjeme a mierne dusíme cca 30 minút, alebo, kým sa neodparí z nich voda.

Zmiešame tri vajcia v pohári vidličkou s jemne posekanou petržlenovou vňaťou, alebo pažitkou a štipkou soli. Zalejeme podusené smrčkovce rozmiešanými vajíčkami a za stáleho miešania urobíme praženicu.

Najlepšia je, keď nie je mazľavá, ale keď sa začína pri miešaní mierne sypať. Vtedy ju odstavíme a jedlo je hotové.

Najlepšie je podávať smrčkovcovú praženicu s čerstvým krajcom chleba. Takáto praženica je vynikajúca inak takmer zo všetkých druhov húb.

Prajem Vám dobrú chuť!

Ing. Vladimír kuderavý - TATANKA

Hodnotenie:

(5 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

Dodi. 28.3.2014 14:56

vyborny recept. Vyskusaneee.

Reagovať na správu

portret

michichi 30.3.2014 10:54

Bola včera...

Reagovať na správu

portret

JozefVendrynsky 21.4.2014 10:42

Jak čtu ten recept tak se mi sliny sbíhají. Slepice a vajíčka mám, chybí mi ale smrčkovce. Bohužel mám koleno po operaci, tak skáču o berlich. Do lesa se dostanu snad na jeseň

Reagovať na správu

portret

pawuk 16.4.2017 08:19

keď je sezóna smrčkovcov/smržov, tak je aj sezóna medvedieho cesnaku. Takže miesto petržlenu sa dá aj ten použiť

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.