Hríbové rezne
Je to klasické jednoduché jedlo vysokej kvality s obrovským pǒžitkom pri konzumácií.
Ingrediencie: Vačšie pevné klobúky zdravých hríbov, hladká múka, vajcia, strúhanka, soľ, olej, zemiaky, maslo, mlieko, petržlenová vňať prípadne pažitka
Popis prípravy: Pevné zdravé klobúky hribovnakrájame na centimetrové pláty a ďalej obalujeme ako rezne.
Mierne osolíme, obalíme v hladkej múke, potom v rozmixovaných mierne osolených vajciach a obalíme v strúhanke. Na panvicu dáme olej a pripravené platky na miernejšom ohni pomaly vysmaźime na rozohriatom oleji.
Ako príloha sú najlepšie uvarené zemiaky vo vode , tie scedíme, popučíme za pridania masla a trochu mlieka na zemiakovú kašu. Na zemiaky pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, alebo pažitku.
Prajem dobrú chuť!
Ing. Vladimír Kuderavý - TATANKA
(5 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.