Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Hríbové rezne

Je to klasické jednoduché jedlo vysokej kvality s obrovským pǒžitkom pri konzumácií.

Ingrediencie: Vačšie pevné klobúky zdravých hríbov, hladká múka, vajcia, strúhanka, soľ, olej, zemiaky, maslo, mlieko, petržlenová vňať prípadne pažitka

Popis prípravy: Pevné zdravé klobúky hribovnakrájame na centimetrové pláty a ďalej obalujeme ako rezne.

Mierne osolíme, obalíme v hladkej múke, potom v rozmixovaných mierne osolených vajciach a obalíme v strúhanke. Na panvicu dáme olej a pripravené platky na miernejšom ohni pomaly vysmaźime na rozohriatom oleji.

Ako príloha sú najlepšie uvarené zemiaky vo vode , tie scedíme, popučíme za pridania masla a trochu mlieka na zemiakovú kašu. Na zemiaky pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, alebo pažitku.

Prajem dobrú chuť!

Ing. Vladimír Kuderavý - TATANKA

Hodnotenie:

(5 hlasov)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.