Hubárova kuchárka nás inšpirovala a podelíme sa s Vami o recept na hubové jedlo, ktoré si určite zamilujete rovnako ako my.
Ingrediencie: aspoň 2 hrste čerstvých kuriatok(ale nebojte sa ich dať aj viac),1 cibuľu, olej, 1/2 litra sladkej smotany, 2 lyžice múky, mletú červenú papriku, soľ.
Popis prípravy: Na oleji speníte nadrobno pokrájanú cibuľku. Potom do nej pridáte kuriatka, ktoré ste predtým dobre umyli a väčšie kúsky pokrájali na kocky. Kuriatka posolíte, podlejete malým množstvom vody a udusíte. Potom do takto pripravených kuriatok prilejete 'zátrepku' zo smotany, múky a červenej papriky (v prípade že smotana nie je poruke vystačíte aj s mliečkom a kúskom masla). Omáčku za stáleho miešania povaríte a vynikajúce jedlo je na svete. Podávať je to najvhodnejšie s haluškami.
Henrieta a Zuzana
Diskusia k receptu
Tento rok sú kuriatka super
Reagovať na správu
...velke a krasne!
Reagovať na správu
Aj ja o robievam. Tiež trochu iný postup ale je to niečo obdobné, tiež výborné. Robievam aj dubáky na smotane a tie krájam na hrubšie plátky ako mäsko. Postup je vlastne ako pri sviečkovej na smotane.
Reagovať na správu
Pouzivam povodny recept, vyvarene nemaju taku chut!!!
Recept vylepsujem pridanim pred koncom varenia celym zelenim korenim a podavam s haluskami! Skusala som uz aj ine hriby, no kuriatka su super. Dobre je to aj z mladych kozakov, len tie su troska slizke a pokrm je tmavsi. bea
Reagovať na správu
Takto podobne to robim aj ja, moja babka to tak varievala. Z hub na smotane su naozaj najlepšie kuriatka. Nie je nad ne. Babka vždy ale pridavala na koniec na okyslenie trochu šťavy z citrona a štipku cukru.
Reagovať na správu
a su vynikajuce aj bez smotany...takto isto pripravit, len bez smotany a s cerstvym chlebom
Reagovať na správu
paneboze!!! co som komu urobila !!! na co som si otvorila tuto stranku !!! vsak mi sliny tecu a ja uz som minula vsetky susene huby, a tak by som si dala aspon za dve zufanky...slubujem ze uz neotvorim recepty, pokial nenazbieram prve tohtorocne...roxetka...
Reagovať na správu
ja som si na slintanie už zvykol.
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.