Marinovaná hliva s ryžou
Hliva je u mňa jednoznačne na prvom mieste medzi hubami v aplikovanej mykológii.
Ingrediencie: hliva ustricová 300 g
Soľ
olej na pečenie
2 cibule
strúčik cesnaku
ryžu (2 sáčky na varenie)
pšeničné klíčky mleté 50 g
čínsku kapustu podľa chuti
Marináda:
1 lyžicu sójovej omáčky
1 lyžičku oregána
1 lyžičku bazalky
1 lyžičku kari
2 lyžice rastlinného oleja
1 lyžicu dijónskej horčice, trošku vegety
Popis prípravy: Pripravíme si marinádu:
premiešame sójovú omáčku, bazalku, rascu, oregano, kari, horčicu a olej.
Hlivu umyjeme a nakrájame na rezančeky. Dáme do marinády a necháme marinovať.
Do vody dáme variť ryžu s klinčekmi. ( Ja nie, pani serpicová robí jedinečnú nie z varných saklov.)
Na oleji opražíme cibuľku a cesnak. Pridáme marinované huby. Dusíme cca 10-12 minút (ak sme narezali tenučké rezančeky a hliva je mladučká, stačí i jemne pod 10 minút). Do masy pridáme na rezance nakrájanú čínsku kapustu a krátko orestujeme. Zahustíme klíčkami a hneď odstavíme (nemali sme poruke klíčky, bez bolo).
Dobré pochutnanie prajem !
serpico (tento veru nepamätám, skäde som ho "vylovil" ), pani serpicová väčšinu ukuchtila
(3 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.