Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Ragú z lesných húb

V týždenníku ŽIVOT sa objavila takáto delikatesa z lesných húb. Tak som to teda vyskúšala, aj napriek tomu, že huby veľmi nerastú. Oplatilo sa.

Ingrediencie: 1 kg lesných húb, 2 PL olivového oleja, 3-4 strúčiky cesnaku, 250 ml aromatického červeného vína (najlepšie vermút), 1 KL mletý koriander, 1/2 KL muškátový oriešok, soľ
kvalitná panvica, najlepšie hlbšia

Popis prípravy: Huby očistíme, umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Olej zahrajeme v hlbšej panvici, vložíme plochou stranou rozmliaždený cesnak, osolené huby a za stáleho miešanie opekáme zmes húb asi 8-10 minút.

Do panvice pridáme víno a potrebné koreniny. Varíme prikryté asi 10-15 min. kým sa víno celkom neodparí.

Podľa chuti ešte dosolíme a podávame s opečeným chlebíkom, alebo hriankou.

Dobrú chuť!

medulienka

Hodnotenie:

(8 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

serpico atlasár 17.1.2012 10:20

vyzerá to vynikajúco...vyskúšam hneď ako začnú hríbovité rašiť...

Reagovať na správu

portret

valky pokročilý 19.1.2012 19:51

No tak to naozaj vyzerá hubovito vynikajúco.A chuť?Chuťové poháriky musia cvendžať do zbláznenia

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Zuzana Kiso (medulienka)