Ragú z lesných húb
V týždenníku ŽIVOT sa objavila takáto delikatesa z lesných húb. Tak som to teda vyskúšala, aj napriek tomu, že huby veľmi nerastú. Oplatilo sa.
Ingrediencie: 1 kg lesných húb, 2 PL olivového oleja, 3-4 strúčiky cesnaku, 250 ml aromatického červeného vína (najlepšie vermút), 1 KL mletý koriander, 1/2 KL muškátový oriešok, soľ
kvalitná panvica, najlepšie hlbšia
Popis prípravy: Huby očistíme, umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Olej zahrajeme v hlbšej panvici, vložíme plochou stranou rozmliaždený cesnak, osolené huby a za stáleho miešanie opekáme zmes húb asi 8-10 minút.
Do panvice pridáme víno a potrebné koreniny. Varíme prikryté asi 10-15 min. kým sa víno celkom neodparí.
Podľa chuti ešte dosolíme a podávame s opečeným chlebíkom, alebo hriankou.
Dobrú chuť!
medulienka
(8 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.