Mravenisko z pečeňovca
Prvý pokus pečeňovca dubového sa vydaril, ešte aj pes si dal 2-krát
Ingrediencie: Pecenovec dubovy,cibula,cervena paprika/kapia/,zemiaky,br.stehno,slaninka biela,mast, syr na struhanie. kysla smotana,4vajcia,0.1mlieko,sol.
Popis prípravy: Mäso narežeme ako na roládu, aby sme získali veľký plátok. Na polovicu naskladáme kapiu, pečeňovec dubový, zalejeme rozšľahanými 2 vajciami, 1/2 smotany a 10 dkg strúhaným syrom.
Zakryjeme druhou polovicou mäsa. Spodok pekáča natrieme masťou, naskladáme na celý pekáč, cibuľu nakrájanú na kolieska a položíme do stredu pripravené mäso.
Zemiaky nakrájame na kocky, pridáme cibuľu, slaninku, pečeňovec a všetko to poriadne premiešame a vysypeme okolo mäsa, dáme piecť.
Pred dopečením polejeme zemiaky smotanou s 2 vajíčkami, 10dkg syrom, ale pridáme aj deci mlieka.
Dobrú chuť, je to výborné.
valsidalk a bublinka
(4 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.