Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Kuriatko »

Zapečené kuriatka s cestovinou

Alternatívne suroviny: 2 feferónky, maslo, mletá červená paprika, pradajkový pretlak, provensálske korenie, cesnak, iné huby ako kuriatka atď.

Ingrediencie: 1000 g kriatok, 500 g cestovín, 2000 ml hovädzieo bujónu, 200 ml kyslej smotany, 100 ml sotany na varenie, 2 vajíčka, 100 g hrudkovitého tvarohu (alebo strúhaného tvrdého syra), 1 cibuľa, olej, mleté čierne korenie, soľ

Popis prípravy: Kuriatka dôkladne očístíme a ak treba, pokrájame na úhľadné kúsky. Cibuľu nakrájame na jemno a dáme pražiť spolu s rascou. Keď je cibuľa opražená skoro do tmavohneda, pridáme úhľadne pripravené kuriatka. Pražíme a miešame, kým sa šťava neodparí. Ku koncu dusenia osolíme, pridáme mleté čierne korenie, zamiešame a už nedusíme.

Cestoviny uvaríme v hovädzom bujóne, (najlepšie sú domáce široké rezance našich materí), dáme do primerane veľkého pekáča, pridáme opražené kuriatka a s láskou zamiešame.

Takto pripravený základ budúceho jedla zalejeme smotanami s rozmiešanými vajíčkami a mletým čiernym korením, dôkladne zamiešame a posypeme hrudkovým tvarohom a šup, do vopred vyhriatej rúry na 200°C (alebo trúby?).

Priebeh pečenia starostlivo sledujeme a keď povrch začne mať tú správnu farbu (nemala by byť čierna), skončíme.

Jedzte, ako chcete. Niekto to má rád horúce, niekto teplé a niekto studené (neverím, že sa niekto nájde, ktorý to aspoň raz neochutná).

Dobrú chuť! Inak povedané, variácií je nekonečné množstvo. Pridajte sa a podeľte sa.

Apuci

Hodnotenie:

(26 hlasov)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.