Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Kuriatko »

Kuriatka s mäsovými guľkami v kyslej kapuste

Rada tvorím nové recepty, poprípade staré upravujem podľa toho, čo mám v špajzi, inak povedané : z núdze cnosť.

Ingrediencie: Zomleté mäso, korenie, cibuľka, soľ, kyslá kapusta, smotana, mrazené alebo čerstvé kuriatka,ml.červ.paprika,1-2 Pl kukuričného škoru (alebo hl.múka), knedlík,vegeta, muškátový oriešok nastrúhaný (nie mletý) a šikovné ruky.Komu chutí štiplavé, pridá si podľa chuti št.feferónky.

Popis prípravy: Kúpime si pliecko alebo zomleté mäso, posolíne, okoreníme, pridáme sl.mletú papriku a vypracujeme guličky (valčeky), aby sa nám dobre vypracovali, pomôžeme si trochou studenej vody. Poukladáme ich do zohriatej masti (príp.oleja) a sprudka opečieme, pridáme nakrájanú cibuľku a spolu chvíľku smažíme, posypeme nakrájanou kyslou kapustou a podlejeme vodou.

Po chvíľke pridáme kuriatka, 1 kur. masox alebo inú vegetu, troška prisladíme. Mäsové guľky sú za chvíľku mäkké, netreba dlho dusiť. Smotanu rozmiešame so solamylom alebou múkou a podlejeme kapustu s mäsom. Za stáleho miešania povaríme, dochutíme podľa vlastnej úvahy a podávame s knedlíkom.

Dobrú chuť.

Slávka Bobocká

Hodnotenie:

(7 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

virtue205 atlasár, moderátor 10.5.2011 16:43

Slávka vyzerá to lákavo, kyslú kapustu môžem v akomkoľvek prevedení, recept vyskúšam. Chcem sa ale opýtať, či nemáš takú skúsennosť, že keď sa kuriatka zamrazia, ostane im nahorklá chuť. Mne sa to stalo už pár krát.

Reagovať na správu

portret

rufuss pokročilý 7.7.2011 17:32

mam taku istu skusenost a mrazila som ich aj povarene v neosolenej aj v osolenej vode, aj surove a vzdy mi boli nahorkle a preto ich uz nemrazim, co mi je velmi luto

Reagovať na správu

portret

ivkso 2.6.2011 09:29

odkaz pre virtue205 - mne ostanú kuriatka po zamrazení zase také gumové.

Reagovať na správu

portret

babrli 17.7.2011 01:48

moja vnučka ich nakladá do vodky a určite vtedy nie sú gumové ani nahorklé :-P ale vtedy ich už nepoužívam na varenie

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



pani Slávka Bobocká (babrli)