Kuriatka s mäsovými guľkami v kyslej kapuste
Rada tvorím nové recepty, poprípade staré upravujem podľa toho, čo mám v špajzi, inak povedané : z núdze cnosť.
Ingrediencie: Zomleté mäso, korenie, cibuľka, soľ, kyslá kapusta, smotana, mrazené alebo čerstvé kuriatka,ml.červ.paprika,1-2 Pl kukuričného škoru (alebo hl.múka), knedlík,vegeta, muškátový oriešok nastrúhaný (nie mletý) a šikovné ruky.Komu chutí štiplavé, pridá si podľa chuti št.feferónky.
Popis prípravy: Kúpime si pliecko alebo zomleté mäso, posolíne, okoreníme, pridáme sl.mletú papriku a vypracujeme guličky (valčeky), aby sa nám dobre vypracovali, pomôžeme si trochou studenej vody. Poukladáme ich do zohriatej masti (príp.oleja) a sprudka opečieme, pridáme nakrájanú cibuľku a spolu chvíľku smažíme, posypeme nakrájanou kyslou kapustou a podlejeme vodou.
Po chvíľke pridáme kuriatka, 1 kur. masox alebo inú vegetu, troška prisladíme. Mäsové guľky sú za chvíľku mäkké, netreba dlho dusiť. Smotanu rozmiešame so solamylom alebou múkou a podlejeme kapustu s mäsom. Za stáleho miešania povaríme, dochutíme podľa vlastnej úvahy a podávame s knedlíkom.
Dobrú chuť.
Slávka Bobocká
(7 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.