Pohánkové rizoto s kuriatkami
Rada pozerám kuchárske špeciality Petra Stupku z Primy. Nedávno ponúkal rôzne spôsoby prípravy pohánky ako rizota a tak ma inšpiroval a vytvorila som si vlastnú variantu, nakoľko u nás sa pohánka často pridáva do jedál.Pohánka veľmi dobre pôsobí na cievy a ak sa správne pripraví je chutná. Treba iba pridávať viac ingrediencií, aby nebola jej chuť mdlá.
Ingrediencie: Ľubovolné množstvo pohánky BIO, môže byť aj lámanka, vývar (podľa chuti-slepačí, hovädzí...) cibuľka, mrazený hrášok, 1 cervená paprika, huby-kuriatka (ja ich mám namrazené), masť alebo olej, konzerva kukurice, soľ, ml.č.korenie,
Popis prípravy: Pohánku neumývame, ale vsypene do vriacej vody, krátko povaríme a odstavíme prikrytú. Ošúpanú cibuľku nadrobno nakrájame, speníme na masti(oleji), pridáme huby-kuriatka,nadrobno pokrájanú červenú papriku, hrášok alebo kukuricu, môže byť aj oboje, podlejeme vývarom a krátko podusíme, posolíme, okoreníme podľa chuti a pridáme pohánku (ak voda všetka nevsiakla, scedíme ju). Zľahka zmiešame a môžeme dochutiť čertovskou omáčkou. Podľa ľubovôle môžeme prizdobiť strúhaným syrom, upraviť oblohu z čerstvej zeleniny a teplé podávať.
Dobrú chuť.
Slávka Bobocká
(4 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.