Hlivová polievka s pohánkou
Moje vnúčatá majú veľmi radi hubové polievky a tak ich vymýšľam vždy na iný spôsob. Keďže som zástancom pohánky namiesto múky, rada ju dávam na zahustenie do rôznych polievok. Je zdravá a zahustí tak isto dobre ako múka.
Ingrediencie: hliva - množstvo podľa počtu stravníkov - 60 dkg do 3 l hrnca,cibuľa, hrsť pohánky, 3-4 nakrájané zemiaky, masť,červ.ml.paprika, ml.č.korenie, soľ, voda,1-2 vetvičky ligurčeka (nemusí byť), pertžlenová vňať, majorán, rasca,podľa chuti štipl. paprika, feferónka,cesnak.
Popis prípravy: Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľku,posypeme mletou červenou paprikou, pridáme na rezančeky pokrájanú hlivu,podlejeme vodou alebo vývarom, pridáme pohánku, posolíme, okroreníme a po chvíľke pridáme pokrájané zemiaky. Nevaríme dlho, lebo by hliva stratila arómu a aj tak nebude mäkšia. Pohánka sa uvarí veľmi rýchlo, používam bio-lámanku.
Prichutíme a nakoniec pridáme rozdrvený cesnak podľa vlastnej chuti.Pred dovarením pridám majorán, aby nezhorkol dlhým varením.
Vylepšenie v podobe štiplavých ingrediencíí pridávam pre dospelých zvlášť - ako čili a pod.
Dobrú chuť.
Slávka Bobocká (babrli)
(7 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.