Hubové rizoto z pôvabníc
Veľmi rada pripravujem jedlá s hubami namiesto s mäsom. Podľa sezóny, ale aj podľa obsahu mraziaka sa dajú veľmi rýchlo spraviť obedy aj teplé večere. Najobľúbenejším jedlom sa stalo rizoto s pôvabnicami, ale robím ho aj s hlivou, strmuľcami, alebo šampiňónmi (pečiarkami).Veľmi si obľúbili tento recept priatelia, lebo je nielen rýchly ale aj lacný.
Ingrediencie: nazbierané čerstvé pôvabnice (môžu byť aj mrazené), masť, cibula, ryža, soľ, mleté čierne korenie, ak je kúsok čerstvej papriky a 1 paradajka -cherry, nemusí byť. na podlievanie môže byť vývar alebo iba voda.
Popis prípravy: Pôvabnice nakrájam na kúsky (ľubovolnú veľkosť), podusím na cibulke, posolím, pridám ml.č.korenie, papriku 1/2 struka a 1 rajča (nemúsí byť). Dosypem umytú ryžu a zalejem podľa potreby vodou alebo vývarom. Môže sa dusiť na platni alebo neskúsené kuchárky radšej v rúre. Občas premiešať, až je ryža sypká. Na taniery možno pridať nastrúhaný syr, alebo čertovskú omáčku Otma, je pikantná a mierne pálivá. Miesto ryže používam aj vyvarené kolienka, potom to už iba zamiešať a podávať.
Prílohy sú ľubovolné. niečo kyselé - cvikla, uhorka, šalát a pod. Dobrú chuť.
Slávka Bobocká
(2 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.